Hængekøjer

At hvile en stund udenfor i en hængekøje – det er afslapning. En hængekøje gør at du kan hvile i en skøn position, og den gyngende bevægelse har en afslappende effekt. Hæng en hængekøje op i haven mellem to træer eller på altanen for en naturnær følelse og muligheden for at kunne slappe lidt af. Hos os på BGA finder du et fint sortiment af hængekøjer i forskellige design!

Farve
Farvenuance
Materiale
Bredde
Længde
Vis flere filtre
  Filtre
  X

  Filtrere

  Visning 0 produkter

  Vi beklager

  Fandt ingen produkter

  HÆNGEKØJE – INDBEGREBET AF FERIE OG AFSLAPNING

  Hængekøjen er blevet et symbol på ferie og afslapning. Det er noget særligt ved at kunne lægge sig i en hængekøje en stund. Hvis du hænger en hængekøje op under to større træer i haven, får du en idyllisk sommerplads hvor du kan ligge og læse, scrolle på mobilen og bare slappe af og hvile. Hvis du ikke har nogen egnede træer i haven, kan man også hænge hængekøjen op ved hjælp af ordentlige skruer i terrassens loft (vel at mærke kun hvis loftet er egnet og kan holde til det!) eller ved anden egnet udeplads.

  En hængekøje fører med sig en naturnær og næsten lidt bohemisk følelse, og der er noget særligt med hvordan en hængekøje sagte vugger frem og tilbage i vinden, samtidigt som den er skøn at ligge i, og det føles næsten som at svæve. Den har en beroligende effekt og kan måske til og med få den mest stressede person til at koble af en stund.

  Det er dejligt at man under forårets og sommerens varme dage kan have en hængekøje at kunne lægge sig og slappe af i. Det giver speciel følelse udendørs – man afskærmes en smule fra solens varmeste stråler under træet og man kan høre fuglene kvidre rundt omkring. Hængekøjen er næsten uundværlig på de fine sommerdage, hvis du tilbringer meget tid hjemme.

  EFTERMIDDAGESLUREN BLIVER EKSTRA LUKSURIØS MED EN HÆNGEKØJE

  At komme hjem fra en lang dag på arbejdet og tage den der længe ventede eftermiddagslur, som vi nogle gange kan have brug for, er det ekstra dejligt i hængekøjen. Alle fortjener lidt afslapningstid, og i hængekøjen kan du sove et øjeblik, hvile, læse eller måske løse krydsord. Måske kan det, der svære ord som du sidder fast med tilmed dukke op, når du er mere afslappet?

  Hængekøjen er værdsat af både børn og voksne, og for børn kan hængekøjen ofte virke endnu sjovere. At kunne komme hjem fra skole med en ven og sidde og snakke lidt sammen i en hængekøje mens de gynger let i den – det kan være rigtig hyggeligt og afslappende. Også børn har brug for afslapning, så nogle gange kan det være skønt også for dem at kunne lægge sig i hængekøjen. Det kan måske også være at lektielæsningen bliver lettere der.

  SKAB EN HYGGELIG MØDEPLADS I HAVEN

  Med en hængekøje kan du let skabe en hyggelig plads i din have. Hæng din hængekøje op der hvor den passer, stil et sidebord op og suppler med nogle siddepuder eller andre havestole rundt omkring i græsset. Det giver en hyggelig samlingsplads hvor du kan omgås med familie og venner. Og en ting er sikker – uanset hvor bekvemme siddepuder du end vælger, så vil alle sukke efter at ligge i hængekøjen.

  HÆNGEKØJER ER GODE BÅDE INDENDØRS OG UDENDØRS

  Hængekøjer er så tilpas fine at de passer perfekt som en indretningsdetalje, og du kan også dekorere den med skønne puder og nogle fine plaider for et skønt og afslappet miljø. Og du behøver ikke nødvendigvis at hænge hængekøjen udenfor. Den kan fungere lige så så godt indendørs også. Måske kan den udgøre en sjov og unik detalje i et rum? Mange af os forventer ikke at se en hængekøje, når vi træder ind i et rum, og det kan derfor have en positiv og overraskende effekt.

  TAGE KORREKT VARE PÅ DIN HÆNGEKØJE

  Det er vigtigt at tjekke hvilke vaskeråd som gælder for din hængekøje og hvordan du bedst passer på den. Visse hængekøjer har god holdbarhed, og visse andre klarer ikke udendørsmiljøet lige så godt. Med visse hængekøjer anbefales det, at man tager dem ind hvis det regner udenfor, så de ikke bliver ødelagte. Skulle en sådan hængekøje blive våd, er det vigtigt at lade den tørre ordentligt. Visse hængekøjer kan også vaskes i maskinen og visse kan du pletbehandle. Tjek altid hvad der gælder for netop din hængekøje for at holde den fin så længe som muligt!

  EN HÆNGEKØJE HAR MANGE GODE FORDELE

  Mange steder rundt om i verden er hængekøjer en naturlig soveplads. Opdagelsesrejsende så brugen af hængekøjer i Syd- og Centralamerika, og det spanske ord for hængekøje er ”hamaca” afledt af verbet ”hamacar” som betyder at vugge eller gynge. De første hængekøjer fra denne verdensdel menes at være fremstillet af flettet bark. Hængekøjer dukker også op i Europa i slutningen af 1400-tallet, og man begynder efterfølgende også at se brugen af hængekøjer i stof på skibe for at gøre søvnen mere sikker, praktisk og behagelig på et gyngende hav.

  At hængekøjen er en så naturlig soveplads for mange, siger noget om hvor bekvem den er. Man kan påstå at en hængekøje er mere afslappende end en almindelig seng eller sofa. Visse tilmed slumrer hurtigere hen i en hængekøje end de ville i sengen. Er du en person som bevæger dig meget i søvnen, bør du dog være forsigtig, da det ikke er særlig sjovt at vågne ved at man falder ud af hængekøjen. Det kan kræve en vis balance, og derfor er det måske bedst at forsøge at holde sig vågen under hvilestunden, selvom man kunne være fristet til at døse hen.

  PRIORITER TID TIL DIG SELV

  For mange indebærer sommer og ferie mange aktiviteter og oplevelser, og det er naturligvis rigtig sjovt og giver mange dejlige minder. Men det er også vigtigt at unde sig selv lidt egentid til afkobling i ferien. Når du får tid, anbefaler vi at du prioriterer denne fritid til dig selv og lægger dig i hængekøjen og læser en god bog. Vi lover – den tid er altid godt givet ud!