At indramme et lærredsbillede

Et lærred med kileramme er ofte rigtig flot som det er, og mange vælger at hænge det på væggen netop sådan. Men hvis du vil gøre dit lærredsbillede endnu mere "maleri-agtigt", kan du vælge at indramme hele lærredsbilledet - inklusiv kileramme og alt.

Da et lærred med kileramme ofte har en tykkelse på nogle centimeter, bør man tænke sig om i forhold til valget af ramme fordi langt fra alle rammer har den falsdybde (inderdybde), som kræves for at kunne rumme lærredsbilledets tykkelse.

Et alternativ er at købe en kanvasramme, også kaldet svæveramme, hvilket er en ramme som er tilpasset til netop lærredsbilleder. I vores sortiment har vi flere forskellige svæverammer med varierende dybde som f.eks. Västerås med en inderdybde på 27 mm eller Kungsgården med en inderdybde på 38 mm. Disse kanvasrammer fremstilles efter bestilling i vores eget rammeværksted i overensstemmelse med den højde og bredde du ønsker. Vi lægger også en centimeter til oveni dine ønskede mål for at skabe en luftspalte mellem lærredet og rammen.

Kanvasrammer / Svæverammer

Indramning til traditionelle malerlærreder

Hvis du har et flot olie- eller akrylmaleri med et lidt mere gammeldags eller klassisk motiv som du måske ikke synes passer så godt til det moderne look som mange kanvasrammer/svæverammer har, så findes der heldigvis andre alternativer. Vores ramme Högbo er en klassisk og flot profileret ramme, som fås i farverne guld, sølv, hvid og sort. Denne ramme har også en inderdybde på 27 mm, og kan derfor rumme et lærredsbillede med en tykkelse på mellem 20-27 mm. Den flotte guldramme Örbyhus har en også falsdybde på 27 mm. OBS! Vær opmærksom på at lærredsbilleder skal rammes ind uden glas for at lærredet kan ånde.

Klassisk guldramme / Klassisk sølvramme

Hvis du har mod på en anelse mere arbejde, så har vi også flere traditionelle rammer i vores sortiment, som fungerer godt til lærredsbilleder, hvis man benytter monteringsbeslag for at skabe en sikker forbindelse mellem lærredet og rammen. Disse rammer har dog i de fleste tilfælde ikke den falsdybde, som kræves for at rumme lærredsbilledet, men de har en rammebredde som gør, at det fungerer godt alligevel, idet listens bredde skjuler det faktum at lærredsbilledet stikker ud på bagsiden. I visse tilfælde kan man benytte en dykker og sømme kilerammen fast i billedrammen. Man sømmer dem da skævt ind i kilerammen, så dykkeren går igennem både kileramme og billedramme.

Her er nogle eksempler på sådanne rammer i traditionel stil:

Birka

Gysinge

Drottningholm

Mora

Arjeplog

Sandarne

Skokloster