Bag motiverne: Mød designeren Sanny

”At være kreativ er en slags terapi for mig”

Sanny kommer oprindeligt fra Finland, men har boet i Sverige i ca. seks år. I dag bor hun sammen med sin forlovede i en lejlighed i Gävle, der også huser en hund samt to kaniner. Kunst og form har været en interesse siden teenageårene, og gennem årenes løb har Sanny praktiseret flere forskellige kunstformer. I de seneste par måneder har hun imidlertid også prøvet kræfter med grafisk design – til vores store held.

Kunststil: Grafisk, roligt og blødt

Sannys kunst bygger på grafiske motiver med bløde linjer og afdæmpede, rolige farver. Motiverne er ofte inspireret af kvinder, heriblandt Twiggy og Frida Kahlo.

Plakater med grafiske motiver

Nogle af Sannys motiver sælges som plakater her i vores webshop.

Fra tanke til færdigt værk

Designprocessen ser lidt forskellig ud, alt afhængigt af om Sanny har en klar idé, eller om hun blot sætter pennen mod tegnetabletten for at begynde at skitsere de forskellige linjer.

- Af og til har jeg en bestemt idé, men som regel begynder jeg bare at tegne streger på et tomt ark og ser, hvad det bliver til. Jeg lytter altid til musik, når jeg skaber mine designs, og 90% af tiden lytter jeg til en rolig, melankolsk musik.

Ligesom mange andre kunstneriske sjæle føler Sanny sig mest kreativ sent om aftenen eller om natten.

- Sommetider kan jeg gå i seng, og hvis jeg ikke kan falde i søvn, sker det, at jeg står op for at designe.

Andre kunstformer 

Sanny har længe været interesseret i det kreative univers, og grafisk design er ikke den eneste kunstform, Sanny har udøvet.

- At være kreativ er en slags terapi for mig. I mine teenageår fotograferede jeg en del, og jeg forsøgte mig også en del med akrylmaling. Sølvsmedearbejde er ligeledes en kunstform, jeg rigtig godt kan lide, og jeg har faktisk et lille hjemmeatelier, hvor jeg laver mine sølvsmykker.

Så godt som selvlært

Sanny gik på medielinjen i gymnasiet. Her lærte hun nogle af de grundlæggende færdigheder i de værktøjer, hun bruger i dag.

- Man kan sige, at skolen vakte min interesse, men det meste af det, jeg kan i dag, har jeg lært på egen hånd.

 

Hvis du vil se mere af Sannys kunst, kan du følge hende på Instagram @sanny.ai

Se alle plakater med Sannys motiver her!