Bag motiverne: Mød designer Tim Hansson

"Min kunst er simplistisk med forsøg på at kombinere sport, kunst og design på min egen måde."

Tim Hansson bor i Eslöv med sin kone, søn, hund og snart også lille datter. Han arbejder på et rejsebureau og ejer derudover to virksomheder; en med fokus på fodboldtræning for unge i Skåne og en med fokus på grafisk design. Han beskriver sig selv som en fodboldtosset far med alt for meget energi.

Designer Tim Hansson laver fodboldtricks

Kombinerer sport og design

Tim har fundet sin helt egen designstil, hvor han forener to af sine store interesser – sport og design – og han finder inspiration alle steder.

- Min kunst er simplistisk med forsøg på at kombinere sport, kunst og design på min egen måde. Enten får jeg en idé fra et fotografi af en fodboldspiller, eller så får jeg inspiration fra magasiner, kataloger og sociale medier og prøver at omdanne det til et kunstværk. Derefter benytter jeg Adobe-programmet på min MacBook. Jeg bruger hovedsageligt Adobe Illustrator, fortæller han.

Zlatan-plakat og Ronaldo-plakat

Uopdaget målgruppe

At Tim begyndte at designe plakater, var mest af alt en tilfældighed, og han havde ingen store planer med projektet, men så modtog hans kunst en uventet stor påskønnelse.

- Jeg begyndte hovedsageligt at skabe mine plakater for at fylde et lokale, som min kone, mor og ven havde under kunstudstillingen "Kunstrundan" i Skåne, men designet blev godt modtaget af en uopdaget målgruppe. Så hvis min omgangskreds ikke havde tvunget mig afsted, ville det ikke være sket, forklarer han.

Både uddannet og selvlært

Tim er uddannet inden for design, men har også udviklet sig meget på egen hånd som designer.

- Jeg er uddannet designer, men min interesse for design kom først i løbet af det sidste år i gymnasiet. Inden da havde jeg mest leget med Photoshop i de unge år, præcis som mange andre. Imidlertid er mange af de programfærdigheder, jeg har, selvlært, fortæller han.

Når Tim skaber, vil han gøre det i stilhed, så det sker ofte ud på aftenen, når roen har lagt sig over hjemmet.

- Jeg skaber de fleste af mine værker sent om aftenen, når min søn er faldet i søvn, og der plejer at være stille og fredeligt omkring mig, forklarer han.

 

Hvis du vil se mere af Tims kunst, kan du følge ham på Instagram @timhanssons

Og her finder du vores sortiment af plakater med Tims motiver!