Find en fin billedvæg

Her finder du inspiration og tips til en vellykket billevæg! Vores færdige pakker er lavet til dig, der går efter et flot koncept med billeder, som på forskellig vis tilfører noget ekstra, når de kombineres. Vælger du en af disse, slipper du for selv at bruge tid på at matche motiver og rammer. I pakkerne finder du nogle af vores mest populære plakater og rammer. Billederne er placeret i rum, som du passer særligt godt ind i. Tanken er, at der skal være eksempler på billedvægge til alverdens interiører og personligheder.

Billedvæg – inspiration og tips!

Undrer du dig over noget i forhold til vores færdige pakker, eller har du fundet nogle andre motiver eller rammer i vores sortiment, som du gerne vil bruge til din billedvæg? Tøv ikke med at spørge vores kundeservice! Vi sørger for, at du som kunde får en personlig service og føler dig tilfreds med dit køb.

Hvordan din billedvæg skal se ud, er naturligvis helt op til dig, men der findes nogle enkelte retningslinjer, som er gode at følge, nemlig at billederne skal harmonisere med hinanden. Vi begynder med nogle tips til, hvordan ophængningen bliver så nem som muligt.

Sådan bærer du dig ad

Tavelvägg

Placer billederne og vægdekorationerne på gulvet, og ryk rundt på dem, til de ligger på den måde, som de skal hænge på væggen. Tag et billede, og brug derefter dette som vejledning. Nu kommer vi til væggen. Den allernemmeste måde at få helt lige linjer på, er ved at bruge et laservaterpas, men du kan naturligvis også måle med eksempelvis en snor, der sættes fast i væggen med en tegnestift. Anvende altid de skruer eller søm, som vægmaterialet kræver. En trævæg kan ofte klares med søm, mens gips- eller betonvægge kræver skruer med forskellige tilhørende expanders.

Orden og overblik

En af de mest almindelige måder at gå til værks på, er at arrangere motiverne i vandrette linjer. Bestem dig for, om du vil have en ret linje langs billedernes over- eller underkant, eller om du hellere vil have linjen til at gå gennem billedernes midtpunkt. Metoden passer allerbedst til mellemstore eller store grupperinger. Resultatet bliver ordentligt, symmetrisk og stilfuldt!

Med mindre varianter kan du arrangere billederne i en kreativ og iøjnefaldende form. Her kan du blande billeder i varierende størrelser, som tilsammen skaber et balanceret mønster. For at skabe en flot helhed bør du vælge rammer i samme farve, men du kan med fordel eksperimentere med forskellige former på rammerne. En lignende metode indebærer, at du komponerer en kvadratisk eller rektangulær billedvæg med rammer i samme farve. Her skal du i stedet vælge firkantede eller kvadratiske rammer, som bliver super flotte inden i den større form. Yderkonturen skal være lige, men inden i kvadratet eller rektanglet kan du selv vælge hvilke mellemrum, der passer bedst mellem de forskellige rammer. Den kvadratiske eller rektangulære form passer godt uanset størrelsen på billedvæggen som helhed.

Hyggeligt rod

Hvis du vil skabe en dynamisk form, findes der et alternativ, som kræver lidt mere planlægning. Teknikken går ud på at blande forskellige motiver og rammer i forskellige farver og former samt diverse vægdekorationer, og skabe system i det kaotiske. Det bliver flottest, hvis du hænger billederne langs lodrette, lige linjer og sørger for, at de sidder symmetrisk. Billeder med samme former kan med fordel placeres sådan, at mellemrummene bliver lige brede. En rund eller oval form hænger du midt i mellemrummet. Følg gerne et tema afhængigt af, om du vil placere den dynamiske billedvæg i eksempelvis køkkenet eller børneværelset. Vær opmærksom på, at varierende former ofte kræver en stor væg.

Gør det nemt for dig selv

Posters

Afslutningsvist et tip til dig, der ikke er så glad for at planlægge, måle og bore: Brug en billedhylde! Billedhylden kræver naturligvis lidt arbejde, når du skal hænge den op, men derefter kan du hurtigt og nemt variere dine plakater, fotografier og dekorationer uden at skulle dekorere hele væggen. En tommelfingerregel for, at denne løsning bliver så flot som muligt, er at hænge billedhylderne med samme mellemrum og lade dem følge samme linje i yderkanterne. Vælg billedhylder i samme farve, og sørg for, at de matcher væggens farveskala.

Kombiner moderne plakater, fotografier, gamle billetter, lysestager og spejle på din billedvæg. Charmen består i, at du kan samle alle dine vægfavoritter og skabe en skøn helhed af dem.

Tips til din billedvæg »

Held og lykke!