DIY: Lav dit eget spejlbord – på 10 minutter!

Det behøver ikke være svært at kreere et eksklusivt spejlbord – du skal såmænd blot placere et spejl på et sofabord. Vores kreative kunde Michelle har vist, hvordan hun gjorde det!

Et spejlbord er en trendy indretningsdetalje, der virkelig skaber en både god og stilfuld effekt. Udover at et spejlbord skinner på den der uimodståelige og eksklusive måde, hjælper det også med at skabe en ekstra dybde i rummet, ligesom det tilfører mere lys.

Disse egenskaber var netop det @michelle__kruse var ude efter, da hun begyndte at lede efter nye sofaborde til stuen. Men da hun havde brug for to sofaborde, indså hun hurtigt, at prisen ville blive for høj, hvis hun skulle købe færdige spejlborde. Helt tilfældigt havnede Michelle i vores webshop og fandt en anden smart løsning. 

- Jeg kom på ideéen, da jeg skulle købe nye sofaborde. Jeg havde længe kigget på spejlborde i andre butikker, men da jeg ville have to sofaborde, ville det hurtigt være blevet til mange tusinde kroner. Derfor søgte jeg rundt på nettet efter bordplader af glas, men der var næsten intet at finde nogen steder. Jeg stødte tilfældigvis på BGA, og da jeg så alle de flotte spejle, kom jeg på ideéen om at bruge spejle som bordplader, forklarer hun.

Flere valgmuligheder

Michelle blev først forelsket i vores spejl Prestige Oxidized, men fik så øjnene op for en anden stærk kandidat.

- Jeg fik øje på Premium Cold Grey, og da jeg så den flotte, kolde grå farve og det eksklusive look, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var spejlet, jeg ville bruge, uddyber hun. 

Sofabord med spejlglas – en enkel proces

Michelle ledte efter bordene, hun ville bruge. De havde oprindeligt en anden bordplade, men den fjernede Michelle. Derefter placerede hun sugekopper på bordkanterne, så det blev nemt at lægge spejlene på og holde dem på plads.

- Det var en ekstremt enkel proces, og det tog kun 10 minutter at lave dem.

Michelle bestilte borde, der havde nøjagtig den samme diameter som spejlene, dvs. 80 cm Ø men som hun fortæller, kan man også vælge at have spejlet i en større størrelse, så det stikker lidt ud fra bordet.

- To forskellige designs, men jeg valgte varianten, hvor målene passer nøjagtigt. Man kan finde mange forskellige borde i den størrelse, jeg valgte, men sørg for, at bordpladen kan fjernes, foreslår Michelle.

Resultatet: Uimodståeligt!

På spørgsmålet, om resultatet blev som Michelle forventede, svarer hun:

- Det blev nøjagtigt, som jeg forestillede mig det: Smukt, tidløst og eksklusivt!

(Vi kan kun være enige!)

Spejlbord – sofabord med gråtonet spejlglas 

Tips til runde spejle til dit spejlbord

I dag er der mange valgmuligheder for denne type projekter, fordi spejle nu er tilgængelige i så mange forskellige stilfulde designs. Det tonede spejlglas gør det muligt at finde en farve, der harmonerer perfekt med indretningen i rummet. Hvad med at vælge et rundt spejl med et moderne roséguldtonet spejlglas eller et i en klassisk guldtone? Eller – ligesom Michelle valgte – et spejl med et sofistikeret gråtonet glas? Der er utallige muligheder – her er nogle fra den prisvenlige serie af runde spejle fra svenske KAILA:

Runde spejle med tonet spejlglasFra venstre: 1. KAILA Rundt Spejl Rose Gold // 2. KAILA Rundt Spejl Gold // 3. KAILA Rundt Spejl Smoked Grey

Man kan naturligvis også sagtens anvende et spejl med ramme! Her er et eksempel på hvordan man kan anvende KAILA Round Mirror Edge Gold som et spejlbord:
Spejlbord med rundt guldspejl

Ønsker du mere inspiration, kan du tjekke hele vores brede sortiment af spejle!