Forskelligt rammeglas – hvad skal jeg vælge?

Floatglas, antirefleksglas eller plexiglas? Hvad er forskellen? Og hvilke egenskaber har de forskellige glastyper? Vi fortæller dig her om forskellene!

Glasset til en fotoramme har flere praktiske formål. Som det første holder glasset motivet på plads i rammen og holder det udglattet og flot. Glasset beskytter også motivet mod ydre påvirkninger som eksempelvis fugt, snavs samt en ufølsom håndtering. Flere former for rammeglas tilbyder også beskyttelse mod UV-lys, der ellers kan blege motiverne over tid.

Forskellige typer rammeglas

Floatglas – gode lysegenskaber og 40-45% UV-beskyttelse

Floatglas er et rammeglas med noget bedre lysegenskaber og en glattere overflade end almindeligt glas. Floatglasset er opkaldt efter metoden, hvor den smeltede glasmasse flyder på en flade af smeltet tin, hvilket giver glasset sin fine, flade overflade. Vores floatglas har desuden en UV-beskyttelse på 40-45%.

Plexiglas – let og ubrydeligt

Plexiglas er fremstillet af akrylplast. Fordelene ved plexiglas er, at det er mere holdbart end ægte glas, og at det vejer mindre. Dette kan være et passende valg til eksempelvis børneværelset eller i andre rum, hvor man ønsker et holdbart alternativ. Plexiglas kan også være et godt alternativ til rammer med store motiver, hvor man vil reducere vægten mest muligt.

Antirefleksglas – reducerer refleksioner og beskytter mod UV-lys

Antirefleksglas er et glas, der er behandlet for at dæmpe refleksioner fra for eksempel lamper eller dagslys. Det betyder, at motivet ikke forsvinder bag refleksionerne, men i stedet kan ses klart og tydeligt, næsten som om der ikke var noget glas foran rammen. Antirefleksglas har ofte også en UV-beskyttelse på hele 70%.

Antirefleksglas koster lidt mere, men er et meget populært alternativ. Hvis du ikke vil betale for antirefleksglas til alle motiver, anbefaler vi, at du prioriterer de motiver, der er placeret på steder, hvor der sandsynligvis vil være mange refleksioner, eller dine absolutte yndlingsmotiver, som du vil beskytte godt og/eller altid ønsker skal kunne fremtræde tydeligt.

Sammenligning – almindeligt glas vs. antirefleksglas

Til venstre ser du en ramme med almindeligt glas og til højre en ramme med antirefleksglas. Forskellen er meget mere tydelig i virkeligheden, men selv på disse billeder kan man se, at motivet fremtræder tydeligere til højre på rammen med antirefleksglas, på trods af et meget lysintensivt miljø.

To sorte rammer med forskellige glas: floatglas og antirefleksglas

Bredt og fleksibelt sortiment

Vi har et bredt og fleksibelt udvalg af rammer med alle disse forskellige typer glas til dine fotorammer. Mange af vores rammeserier har varianter med forskellige glas – se vores komplette udvalg af rammer her!