Loader, vent venligst...
Fri fragt over 699 kr (29 kr) Leveringstid 1-3 arbejdsdage 90 dages returret 89 87 16 81 info@bga.dk Certificeret af e-mrket

LIGE NU: 25% rabat på alle plakater »

Se vores flotte Plakater

Hæng billeder op på betonvæg

Det er ikke altid lige nemt at hænge billeder op på betonvægge. Her har vi samlet vores tips til, hvad du skal gøre, og hvad du skal huske.

Hvad skal jeg bruge til ophængning på betonvægge?

Skal du hænge dine billeder op på en betonvæg?
Her får du nogle tips til, hvad du skal huske, for at dine billeder kommer til at hænge så godt som muligt.

Vi sælger to forskellige billedophæng til betonvægge – billedkroge og skruer/rawlplugs. Hvad der fungerer bedst, afhænger af vægten på det billede, der skal hænges op. Der findes mange forskellige typer af beton, og det kan være svært at sige hvilken krog, der passer bedst til din væg. Generelt kan man dog sige, at billedkroge passer bedst til lette billeder, mens skruer og rawlplugs passer bedre til tungere billeder.

Hvad skal jeg huske, før jeg hænger mit billede op?

Sørg for at have alt, hvad du skal bruge i hjemmet, før du begynder – så bliver arbejdet meget lettere. Mål op, hvor billedet skal hænge, og lav et lille mærke på væggen med en blyant, så du nemt kan se, hvor ophænget skal sættes. Brug gerne et vaterpas, så dine billeder kommer til at hænge helt lige og flot!

Hæng billeder op med billedkrog på betonvæg

En billedkrog er en plastkrog med en stift, som man slår ind i væggen. Billedkroge findes i flere forskellige størrelser. Dette ophæng er godt til ophængning af lettere billeder, da du ikke behøver at bore i betonvæggen, og fordi det kun efterlader et lille hul. Alt, du skal bruge til ophængning med en billedkrog, er en hammer.

Det anbefales, at du er forsigtig, når stiften slås i, så du ikke rammer selve krogen. Hvis krogen beskadiges, er der en risiko for, at stiften løsner sig fra krogen eller væggen, og at krogen dermed mister sin bærekraft.

Sådan gør du:

 • Mål op, hvor krogen skal sidde.
 • Slå gerne lidt på stiften, før den slås i betonvæggen, så den løsner sig fra plasten i billedkrogen.
 • Hold billedkrogen med selve krogen på det mærke, du satte på væggen, da du målte op – på den måde havner ophænget på billedets bagside præcist på krogen.
 • Slå krogen ind i betonvæggen, men vær forsigtig, så du ikke rammer plaststykket med hammeren!
 • Mærk efter, at krogen sidder ordentligt, inden du hænger dit billede op.
 • Du kan med fordel bruge to billedkroge og fordele billedets vægt på dem, hvis du er bekymret for, at én krog ikke er nok.

Hæng billeder op med skrue og rawlplug på betonvæg

Har du et lidt tungere billede, du gerne vil hænge op på en betonvæg, anbefaler vi, at du anvender skrue og rawlplug. På den måde skal du bore, og hullet bliver større, men til gengæld hænger billedet ordentligt og risikerer ikke at falde ned. For ophængning med skrue og rawlplug skal du bruge en boremaskine.

Sådan gør du:

 • Rawlplugs i murstensvæg Mål op, hvor billedet skal hænge.
 • Når du bruger skrue og rawlplug til at hænge et billede op på en betonvæg, skal du først bore et hul i betonen, som passer med rawlpluggens længde og bredde.
 • Sørg for at bore, så næsten hele skruen kan komme i hullet.
 • Tryk derefter rawlpluggen ind – brug en hammer til det sidste stykke, hvis det er nødvendigt.
 • Skru derefter skruen i ved hjælp af en boremaskine eller skruetrækker. Skruen skal skrues næsten helt i.
 • Når billedet hænger på væggen, må det ikke gabe, men det skal derimod sidde tæt ind til væggen. Bruger du et ophæng med ståltråd, tråd eller wire, kan denne forkortes, så billedet kommer tættere på væggen.