Hæng billeder op på betonvæg

Det er ikke altid lige nemt at hænge billeder op på betonvægge. Her har vi samlet vores tips til, hvad du skal gøre, og hvad du skal huske.

Hvad skal jeg bruge til ophængning på betonvægge?

Skal du hænge dine billeder op på en betonvæg?
Her får du nogle tips til, hvad du skal huske, for at dine billeder kommer til at hænge så godt som muligt.

Vi tilbyder flere forskellige ophængningsanordninger til betonvægge – billedkroge, selvklæbende søm og skruer/rawplugs. Vælg mellem forskellige alternativer, alt afhængigt af hvor tungt et billede du skal hænge op. Vi anbefaler, at du bruger skruer og rawplugs til tungere billeder og selvklæbende søm eller billedkroge til de lettere.

Hvad skal jeg huske, før jeg hænger mit billede op?

Sørg for at have alt, hvad du skal bruge i hjemmet, før du begynder – så bliver arbejdet meget lettere. Mål op, hvor billedet skal hænge, og lav et lille mærke på væggen med en blyant, så du nemt kan se, hvor ophænget skal sættes. Brug gerne et vaterpas, så dine billeder kommer til at hænge helt lige og flot!

Hæng billeder op med billedkrog på betonvæg

En billedkrog er en plastkrog med en stift, som man slår ind i væggen. Billedkroge findes i flere forskellige størrelser. Dette ophæng er godt til ophængning af lettere billeder, da du ikke behøver at bore i betonvæggen, og fordi det kun efterlader et lille hul. Alt, du skal bruge til ophængning med en billedkrog, er en hammer.

Det anbefales, at du er forsigtig, når stiften slås i, så du ikke rammer selve krogen. Hvis krogen beskadiges, er der en risiko for, at stiften løsner sig fra krogen eller væggen, og at krogen dermed mister sin bærekraft.

Billedkrog til betonvæg

Sådan gør du:

 • Mål op, hvor krogen skal sidde.
 • Slå gerne lidt på stiften, før den slås i betonvæggen, så den løsner sig fra plasten i billedkrogen.
 • Hold billedkrogen med selve krogen på det mærke, du satte på væggen, da du målte op – på den måde havner ophænget på billedets bagside præcist på krogen.
 • Slå krogen ind i betonvæggen, men vær forsigtig, så du ikke rammer plaststykket med hammeren!
 • Mærk efter, at krogen sidder ordentligt, inden du hænger dit billede op.
 • Du kan med fordel bruge to billedkroge og fordele billedets vægt på dem, hvis du er bekymret for, at én krog ikke er nok.

Billedvæg

Et andet alternativ – og som måske endda er noget smartere til de lettere billeder – er den selvklæbende løsning! En af verdens førende producenter af selvklæbende produkt- og systemløsninger, Tesa, har udviklet et smart selvklæbende søm, som du kan sætte fast på stort set alle typer overflader. Vi vil dog fraråde dig at bruge denne selvklæbende løsning på vinyltapeter eller klæbende overflader (for eksempel silikone eller PTFE).

Tesas selvklæbende søm kan klare en vægt på op til 2 kg og kan således bruges til rammer på op til 50 x 70 cm. Det er nemt at montere sømmet takket være den såkaldte Powerstrips®-teknologi, som giver en stabil og pålidelig ophængning. Når du køber disse søm hos os, medfølger der instruktioner, så du ved, hvordan du fastgør dem. Det er meget vigtigt at følge instruktionerne nøje, så du opnår det bedste greb.

De selvklæbende søm efterlader ingen mærker, hvilket du vil være ekstra taknemmelig for den dag, du bestemmer dig for at tage billedet ned eller ønsker at hænge det op et andet sted. Fleksible polymerkæder giver sømmene deres stærke hæfteevne. Når du vil tage sømmene ned, trækker du blot i en lille strimmel for at frigøre polymerkæderne, så de ændrer form og ikke længere klæber til overfladen.

Selvhæftende søm

Hæng billeder op med skrue og rawlplug på betonvæg

Har du et lidt tungere billede, du gerne vil hænge op på en betonvæg, anbefaler vi, at du anvender skrue og rawlplug. På den måde skal du bore, og hullet bliver større, men til gengæld hænger billedet ordentligt og risikerer ikke at falde ned. For ophængning med skrue og rawlplug skal du bruge en boremaskine.

Sådan gør du:

 • Rawlplugs i murstensvæg Mål op, hvor billedet skal hænge.
 • Når du bruger skrue og rawlplug til at hænge et billede op på en betonvæg, skal du først bore et hul i betonen, som passer med rawlpluggens længde og bredde.
 • Sørg for at bore, så næsten hele skruen kan komme i hullet.
 • Tryk derefter rawlpluggen ind – brug en hammer til det sidste stykke, hvis det er nødvendigt.
 • Skru derefter skruen i ved hjælp af en boremaskine eller skruetrækker. Skruen skal skrues næsten helt i.
 • Når billedet hænger på væggen, må det ikke gabe, men det skal derimod sidde tæt ind til væggen. Bruger du et ophæng med ståltråd, tråd eller wire, kan denne forkortes, så billedet kommer tættere på væggen.