Hvad er forskellen på mat og blankt fotopapir?

Skal du fremkalde eller forstørre dine billeder? Hvilket fotopapir skal du vælge - mat, halvmat eller blankt? Nedenfor redegører vi for hvilket fotopapir som passer bedst til formålet.

At fremkalde eller forstørre sine billeder er en sjovere måde at bevare dem på end bare at have dem liggende i mobilens kameraalbum eller i en mappe på computeren. At skabe fotoalbummer som er lettilgængelige og organiserede er oftest sjovere at blade i, både for dig og for andre. På samme måde er det at indramme og ophænge dine billeder en stilfuld måde at fremhæve dine kæreste minder på. Men hvilken type af fotopapir er bedst til hvad?

Standardfotopapir af højeste kvalitet

Vores standardfotopapir kommer fra velrenommerede Hahnemühle, verdensledende på fotopapir, og har en meget høj kvalitet.

Halvmat fotopapir – til indramninger

Hvis du skal ramme dine billeder ind, anbefaler vi i de allerfleste tilfælde at du vælger halvmat fotopapir. Det halvmatte fotopapir vi anvender – Photo Luster 260 g – er perfekt til alle typer af motiver og giver dit billede flotte farver og kontraster.

Helblankt fotopapir – til fotoalbum

Det helblanke fotopapir vi anvender – Photo Glossy – er et kraftigt 290 grams papir af høj kvalitet. Denne type af fotopapir giver dine billeder en blank overflade med meget liv og glans: et perfekt valg til billeder du planlægger at sætte i et fotoalbum. Helblankt fotopapir som dette egner sig dog ikke ligeså godt til indramning; dels fordi det skaber mange refleksioner og dels fordi helblanke billeder kan sætte sig fast mod rammens glas.

Fine Art – for kunstneriske forstørrelser

Hvis du har et flot kunstværk, et kunstnerisk foto eller måske et særligt kært fotominde, som du vil intensivere og give en fantastisk dybde, så fås alternativet Fine Art i tre varianter.

Fine Art - Bamboo 290 g

Bamboo 290 g er verdens første fotopapir som er fremstillet af bambusfibre. Dette Fine Art-alternativ har en helmat overflade og giver dine billeder et unik udtryk og noget varmere toner.

Fine Art - Photo Rag 308 g

Dette fotopapir er fremstillet af 100% bomuld, hvilket giver dit billede en fin, mat overflade og en imponerende dybde. Photo Rag er at af de mest populære valg til forstørrelser og passer udmærket til både sort-hvide og farverige billeder.

Fine Art - German Etching 310 g

German Etching har en finstruktureret overflade af 100% alfacellulosa som gør at motivet næsten ser ud som et maleri. Dette er et alternativ som giver motivet megen effekt, udtryk og karakter.

Nu til at vælge fotopapir!

Så hvilket fotopapir skal du nu vælge til dit motiv? Vi sammenfatter kort:

Photo Luster 260 g - halvmat fotopapir i god kvalitet og som passer godt til billeder som du har tænkt at ramme ind.

Photo Glossy 290 g - helblankt fotopapir i god kvalitet som passer bedst til billeder du vil sætte i fotoalbum.

Fine Art-papir - tre varianter af helmat fotopapir som giver kunstmotiver og fotografier særlig dybde og udtryk.

Bestil fremkaldelse online

Her bestiller du fremkaldning og forstørrelser af dine billeder - enkelt og hurtigt!