Indretning af entré - tips og inspiration

Entréen – det første man møder i hjemmet. Og det gælder både dig selv og andre som kommer på besøg. Det er med andre ord et meget vigtig rum. Her kommer 8 tips til hvordan du, foruden at gøre entréen praktisk og rummelig, også kan gøre den stilfuld og indbydende.

Indretning af entréen - tip #1: Optimér opbevaringen

Alle ved hvor let der kan blive rodet i en entré, især i en større husholdning med børn. Derfor er godt med opbevaringsplads alfa og omega, når det gælder indretning af entréen. En skohylde kan næsten ikke være for stor, og antallet af kroge næsten ikke blive for mange. I et mere eller mindre lille rum som entréen kræves det derfor at man tænker efter for at optimere opbevaringen. Udfordringerne og forudsætningerne kommer helt an på hvordan rummet er udformet og hvem som bor i husholdningen, så derfor bør du tænke over hvad som behøves i netop din entré. Har man en meget trang entré kan man få brug for at udnytte højden i rummet ved f.eks. at sætte et højt skoskab ind i stedet for en lang skohylde langs gulvet. Sørg for at alt, som skal kunne få plads, også kan være der i de forskellige opbevaringsløsninger – og at der til slut tilmed er lidt ekstra plads. Kasser, kurve, kroge, hylder, kommoder og skabe – maksimér pladsen!

Indretning af entréen – siddebænk med opbevaring og hvid kommode

Indretning af entréen - tip #2: Forsyn entréen med rette belysning

I entréen kræves god og funktionel belysning på de der mørke vintermorgener, når du eller andre familiemedlemmer skal afsted. Men der er også brug for lidt hyggebelysning til de tilfælde, hvor du bare vil skabe en indbydende atmosfære. Sæt flotte bordlamper på f.eks. kommode eller skænk; lamper som giver et varmt og stemningsfuldt skær. Hvis du mangler passende steder at stille noget på i din entré, kan du i stedet overveje en gulvlampe med et fint skær.

Indretning af entré – hvid kommode mod hvid murstensvæg

Indretning af entréen - tip #3: Opnå dybde og funktion med spejle

Et spejl i entréen er næsten lige så naturligt som en seng i soveværelset. Et spejl i entréen har et funktionelt formål – man ser sig i spejlet, retter tøjet og frisuren en sidste gang inden man skal ud ad døren. Spejlet giver også en fornemmelse af dybde i et rum som måske har knap så meget plads. Helkropsspejle er almindelige i entréer, og efterhånden ser man også flere og flere runde spejle indtage plads i entréen.

Indretning af entréen – runde vægspejle

Indretning af entréen - tip #4: Ryd op inden den kommende sæson

Varme dunjakker og andet vintertøj fylder meget, og der er ingen grund til at have disse i entréen under sommerhalvåret. Ligeledes findes der heller ikke nogen særlig grund til at have sandaler, forårssneakers og denimjakker i entréen under vinterhalvåret. Derfor kan vi anbefale at rydde op efter hver sæson og fjerne alt det du ikke behøver i den kommende sæson. Man kan opbevare det man ikke skal bruge i et større klædeskab, eller hvis man ikke har dette, kan man pakke det ned i flyttekasser som man stiller relativt lettilgængeligt i f.eks. pulterkammeret.

Indretning af entréen – hattehylder og kroge af metal, rektangulært spejl og grå lampe

Indretning af entréen - tip #5: Skab siddemuligheder

At kunne sidde ned, når man tager sko af og på, kan være meget praktisk, især for ældre. Dette skaber desuden en hyggelig stemning i entréen. Nogle kombinerer opbevaring med en siddebænk for at slå to fluer med et smæk, mens andre stiller en taburet, stol eller puf ud i entréen.

Indretning af entréen – siddebænk med opbevaring, sort stol og billeder

Indretning af entréen - tip #6: Afsæt plads til opbevaring af småting

De fleste ved nok at der, ligesom i entréen, kan blive rodet på entrékommoden. Småting som nøgler, solbriller eller post, som ikke hører hjemme i tøjkurve, havner let her og der. Ved at stille en kurv eller en skål på f.eks. entrékommoden, har du dermed afsat plads til disse småting. På denne måde undgår du nemmere rod i entréen, og du kan desuden finde dine ting.

 Indretning af entréen – opbevaring af småting i træskål, rundt spejl, lampe i bronze

Indretning af entréen - tips #7: Tilføj billeder og plakater for et personligt præg

Det kan være fint at have billeder i entréen. Hvis du har plads, er den store og iøjefaldende plakat et godt tip – noget med wow-faktor, som man ser som det første, når man åbner døren. Entréen er også et udmærket sted til rammer med eksempelvis familiebilleder og andre personlige billeder. Uanset hvad du vælger at sætte i dine rammer, vil billeder skabe en mere hyggelig, personlig og indbydende atmosfære.

 Indretning af entréen - plakater med hund og sort plakat med guldlinjer

Indretning af entréen - tips #8: Sæt spændende tapet op

Noget som også er moderne er at sætte rigtig flot tapet op i entréen. Måske er det fordi man virkelig kan være kreativ i et rum, som ellers er så lille. Et farverigt eller mønstret tapet kan også give et rigtig flot og effektfuldt touch i entréen.

Blomstret tapet i entré, rundt spejl med tonet glas

Indretning til entré i vores sortiment

I vores sortiment finder du et bredt udvalg af spejle i alle mulige former og design – rektangulære såvel som runde og asymmetriske. Du finder også flotte rammer och stilfulde plakater at pryde dine entrévægge med.