Bag motiverne: Mød kunstneren Gabriella Roberg

"Mange gange har jeg en tanke som jeg går ud fra, men min utålmodighed og iver plejer at overtage processen. "

Gabriella Roberg har sine rødder i de nordlige dele af Sverige, hvor hun bor sammen med sin partner og to børn. Hendes kunstmotiver er en blanding af virkelighedstro malerier, grafiske portrætter og abstrakte mønstre – ofte med surrealistiske indslag.

- Jeg bliver inspireret af den inkonsekvente surrealisme, formen af et kindben og den abstrakte frihed. Mange gange har jeg en tanke som jeg går ud fra, men min utålmodighed og iver plejer at overtage processen. Resultatet er en samling omhyggeligt malede værker, hvor jag har udtrykt mine tanker og følelser på kanvas, fortæller hun.

Plakater med abstrakte mønstre – plakater med portræt af Lennon og Kahlo

Begyndte tidligt

Gabriella opdagede tidligt sin kreative side, og hun fortæller at hun allerede dengang indså at kunsten var en måde hvorpå hun kunne få udløb for sine følelser og samle kræfter.

-Allerede i en tidlig alder blev kunsten en form for følelsesmæssig ventil, hvor jeg ved at male på lærred med olie og akryl kunne udtrykke mine indre tanker. I kunsten fik jeg udløb for glæde og sorg – og alle nuancer af følelser derimellem. Jeg fandt ud af at det var på denne måde jeg kunne lade op – i mit eget selskab, siger hun.

Selvlært kunstner

Den kundskab Gabriella besidder i dag har hun lært på egen hånd. Gennem nysgerrighed og mod på at prøve sig frem er hun i dag kommet frem til de teknikker som passer hende bedst.

- Jeg er selvlært, men har gennem årene nysgerrigt prøvet mig frem blandt et væld af materialer og medier. I dag maler jeg for det meste med blæk, grafit og digital maleri, fortæller hun.

Grafiske plakater – plakater med kvindeportrætter og kvindesymboler

Kunst, kold kaffe og karameller

At man som kunstner bliver opslugt i den kreative proces og glemmer alt andet for en stund er nok ikke helt ualmindeligt, og spørger man Gabriella om hun har nogen særlige vaner, som følger hende i de kreative processer, så svarer hun ganske rigtigt:

- På skrivebordet findes der altid en kop kaffe, som har tendens til at blive kold i processen, samt en skål med karameller.

 

Hvis du vil se mere af Gabriellas kunst, kan du følge hende på Instagram @gabriellaroberg.art

Se alle plakater med Gabriellas motiver her!