Sådan hænger du et spejl op på en betonvæg!

Det kan føles både overvældende og besværligt at skulle hænge et spejl op på en betonvæg, især hvis du aldrig har prøvet det før. Men bare rolig, vi guider dig – trin for trin!

Syv års ulykke er sandsynligvis ikke noget, som nogen efterstræber, så derfor er det vigtigt at sikre sig, at spejlet sidder, hvor det skal på betonvæggen. Spejle er ofte relativt tunge og plejer derfor at skulle fastgøres med skruer og rawlplugs. Der kræves også en slagboremaskine til den hårde betonvæg.

Sådan hænger du et spejl op på en betonvæg – trin for trin

1. Mål op, hvor spejlet skal placeres på væggen

Tænk på funktionaliteten – det vil sige muligheden for at kunne bruge spejlets originale funktion; at spejle sig. Tænk også gerne på spejlets andre dekorative egenskaber, såsom at det kan skabe lys og rum på en stilfuld måde. Få gerne hjælp fra en, der kan holde spejlet op på den valgte plads og i den ønskede højde, så du kan få en idé om det endelige resultat. Når du har fundet den mest optimale placering, måler og markerer du, hvor der skal bores i væggen.

2. Forbor et hul

Du skal forbore et hul i betonvæggen, der rummer rawlpluggens bredde og længde. Bor, så næsten hele skruen går ind i hullet.

3. Indsæt rawlpluggen

Tryk derefter rawlpluggen ind i det borede hul. Brug om nødvendigt en hammer til det sidste stykke.

4. Ind med skruen

Skru skruen ind i det forborede hul med rawlpluggen ved hjælp af en skruetrækker eller andet skrueværktøj. Sørg for, at skruen sidder næsten helt inde i hullet.

5. Sikr spejlets placering

Når du derefter hænger spejlet op på skruen, skal du huske, at det skal sidde tæt ind mod væggen og ikke for løst. Hvis du bruger ophæng med ståltråd eller en ophængswire, kan det være nødvendigt at afkorte denne, så spejlet hænger tæt ind mod væggen.

Og du er i mål!

Rundt spejl på en grå væg

Se vores sortiment af ophængstilbehør her – og vores brede udvalg af spejle her!