Skab lys og rum med spejle

At spejle er gået fra at være en rent funktionel komponent til en flot indretningsdetalje, har sandsynligvis ikke undgået nogens opmærksomhed. Men spejlets funktion stopper ikke her. Takket være en strategisk placering kan spejle skabe lys, plads, dybde og andre dekorative effekter i dit hjem. Vi tør godt garantere, at du med det rette spejl – og lidt tanke bag – kan skabe magi!

Spejlet er virkelig multifunktionelt. Ud over at det bliver anvendt på daglig basis, kan vi her se, hvordan vi har kombineret tøjet, hvordan håret sidder, eller om vi har noget siddende mellem tænderne, men spejlet er også en meget dekorativ indretningsdetalje. Spejle har desuden den fantastiske egenskab, at de kan forvandle næsten enhver lille krog. Her er nogle tips til ting, du bør tage med i overvejelserne, når du vælger dit spejls placering.

Lysrefleksioner – skab lys med dit spejl

Lad spejlet blive vinduet, du mangler! Mange af os ønsker flere vinduer for at lade det energigivende dagslys strømme ind i rummet. At indsætte et nyt vindue i væggen er ikke helt ligetil, men det er til gengæld super nemt at hænge et spejl op i rummet. Placér spejlet, og gerne en større model, så det reflekterer vinduet. Bed nogen om at hjælpe dig med at holde spejlet op på den tiltænkte plads. Prøv dig frem, indtil du finder de lysrefleksioner og den placering, du er ude efter.

Runde spejle - lysrefleksion spejl

Det samme gælder for lyskilder i dit hjem. Hvis du har en lampe, hvis udseende og lys du er specielt glad for, kan du placere et spejl et sted, hvor du får endnu mere ud af dette lys.

Runde spejle - flotte lamper

Forstør rummet rent visuelt med dit spejl

En smal gang eller et lille soveværelse opleves straks som både større og luftigere med et spejl. Det kan være et praktisk spejl i fuld kropsstørrelse eller for eksempel et rundt spejl, der placeres over kommoden.

Spejl soveværelse - spejl gang

Dybde og rum er noget, man næsten ikke kan få for meget af, selv i værelser, der ikke er specielt smalle eller trange. En lys og luftig stue bliver endnu lysere og luftigere med et strategisk placeret spejl.

Dobbelt op på de smukke indretningsdetaljer

Tænk på, at spejle kan give dig det dobbelte af alt det, du rigtig godt kan lide. Hvis du for eksempel har blomster, flotte armaturer eller andre fine indretningsdetaljer, som du gerne vil have mere af, så placér et spejl, der reflekterer disse.

Rundt spejl køkken - ægformet spejl stue

Tænk også aktivt på ikke at placere et spejl, så det reflekterer noget, du ikke ønsker at se mere af, såsom en rodet overflade.

Se vores brede udvalg af spejle!