Smalle rammer eller brede rammer – hvad er forskellen?

Hvor bred rammelisten er, kan være den afgørende forskel for din indramning. Her viser vi dig, hvordan det samme motiv kan opleves vidt forskelligt med tre forskellige rammebredder.

Man kan synes, at det burde være nok at skulle bestemme farven på rammen. Men der er mange andre ting, der skal overvejes, inden man køber en ramme, i det mindste hvis man vil foretage et grundigt valg. Vi kunne tale om forskellige materialer, forskellige typer glas og profilering, men i denne artikel vælger vi kun at fokusere på rammelistens bredde – da det er den, der gør den store forskel!

Smalle rammer – moderne og stilfuldt

En rigtig smal rammeliste kan måle mindre end 1 cm i bredden. Disse rammer har ofte et meget stilrent og moderne look, samtidig med at de er diskrete og virkelig lader motivet træde frem. Dette er et godt valg til de motiver, der skal løbe med al opmærksomheden – eller hvis du bare har en moderne indretningsstil.

Brede rammer – supplér dit motiv

Med en bred rammeliste markerer du dit motiv tydeligere, samtidig med at rammen også får en del af opmærksomheden. Motivet er altid i fokus, men en bred ramme sidder ikke bare dér og lader motivet løbe med al opmærksomhed. Den bredere ramme supplerer og fungerer snarere som en væsentlig del af vægkunsten, end blot en elegant indramning.

Mellembrede rammer – til dig, der kan lide det lige tilpas

Hvis du søger en mellemting, dvs. en ramme, der er distinkt, men ikke stjæler for meget af opmærksomheden fra motivet, kan du vælge en mellembred ramme. Af og til vil man jo bare gerne have noget, der er lige tilpas. 

Tre sorte rammer med forskellige bredder – sort-hvidt billedeTre rammer i samme størrelse, men med tre forskellige rammebredder – hvilken model foretrækker du?

Rammens størrelse spiller også en rolle i valget

Husk også, at bredden på en liste til en bestemt ramme er lige så mange millimeter bred, uanset om du vælger en stor eller en lille ramme. Den bredde kan opleves større eller mindre i forhold til rammens – og det tilhørende motivs – størrelse. Hvis du for eksempel har en stor ramme, der måler 50x70 cm og har en rammebredde på 9,8 mm, vil den føles endnu smallere, end hvis du har den samme ramme i for eksempel 15x20 cm.

To blanke sorte rammer med sort-hvide motiverForskellig størrelse, men samme rammebredde på 9,8 mm. Til venstre: New Lifestyle Sort 15x20 cm // Til højre: New Lifestyle Sort 50x70 cm

Hvad skal jeg vælge?

Hvilken rammebredde skal man så vælge? Sandheden er, at dette udelukkende bygger på ens personlige præferencer, og der er ingen særlige regler. Nogle gange er det pladsen, hvor billedet skal hænge, der afgør, hvilken ramme der passer bedst ind, mens det andre gange er motivet. For eksempel foretrækker mange ofte en diskret og neutral ramme til professionelle udmærkelser såsom et diplom eller certifikat. Men det er selvfølgelig også en smagssag, og visse foretrækker kraftfulde eller grandiose rammer til netop dette formål.

Leder du efter en ramme, der er stilfuld, og som lader motivet være helt i fokus – ja, så kan det være en god idé at vælge en smal ramme. Er du på udkig efter en ramme, der lidt tydeligere markerer dit motiv, men samtidig ikke stjæler for meget af opmærksomheden? Så kan du for eksempel vælge en mellembred ramme. Hvis du leder efter en ramme, der supplerer og bliver en vigtig del af din indramning – så bør du vælge en bred ramme. Måske endda en grandios ramme med dekorativ profilering, som virkelig formår at pryde dit motiv.

Uanset hvad du søger, er vi overbeviste om, at du kan finde din perfekte ramme i vores enorme sortiment!