Tips og tricks til hvordan man tager flotte babybilleder

At tage billeder af det kæreste man har er ikke altid så let. Alle babybilleder er selvfølgelig søde, men hvad gør man få at opnå det, der lille ekstra på billederne. Det forsøger vi at gennemgå her.

Kunsten at tage gode babybilleder

Er du også forundret over alle de flotte babybilleder som du ser overalt, men så når du jævnfører med dine egne, er det slet ikke det samme? At fotografere små babyer kan være udfordrende og det kræver lidt eftertanke og list at få det til at lykkedes. Her har vi samlet vores bedste tips, så du kan tage perfekte billeder af din lille baby.

Giv dig god tid og tilpas dig efter babyen

Det mest grundlæggende råd vi kan give, er at tilpasse dig efter babyens behov og dagsrytme. Du har sikkert selv øjeblikke, hvor du ikke vil fotograferes – det har din baby også.

Et trick er at fotografere når babyen sover. Da kan du fange de der fredfyldte, afslappede ansigtsudtryk, som man stort set kun ser hos sovende babyer.

Vil du ikke bare have sovebilleder, men også forevige barnets vågne tidspunkter, så sørg for at din baby er tilfreds. Med mad i maven og en tør ble er livet altid lidt sjovere og babyen bliver sandsynligvis mere samarbejdsvillig.

Fotograferingen skal være en sjov og hyggelig stund for jer begge, så lad det tage den tid der behøves. Ingen stress og intet pres! Lykkedes du ikke få det perfekte billede i dag, så forsøg igen i morgen.

Undgå forstyrrende baggrunde

Eftersom fokus skal ligge på din baby, så sørg for at undgå forstyrrende baggrunde med mange farver og genstande som kan forstyrre billedet. Tag gerne billedet mod en ensfarvet baggrund – du kan hænge et lagen eller et tæppe op på væggen, hvis du har broget tapet. Jo færre farver og mønstre, desto mere harmoni i billedet.

Benyt dagslyset

De allerbedste babybilleder tages i dagslys. Hvis muligt, undgå at tænde lamper eller benytte blitzen på kameraet. Brug i stedet dagslyset ved at placere babyen i nærheden af et vindue, hvor lyset er bedre. Placer dig selv med ryggen mod vinduet og barnets ansigt mod lyset. På denne måde reflekteres lyset i barnets øjne og får dem til at glitre. Dette kan ikke genskabes på samme måde med kunstigt lys.

Du kan f.eks. lægge en madras eller puder på gulvet ved vinduet, hvor barnet kan ligge mens du fotograferer.

Kom ned i højde med barnet

Man bliver knap så glad for et billede som giver følelsen af at man står og ser ned på en anden, hvilket bliver resultatet hvis du står op og fotograferer barnet som befinder sig på gulvet eller jorden. Kom i stedet ned i barnets højde. Læg dig på maven og tag del i verdenen som den opleves ud fra babyens perspektiv. Dette giver gode billeder med rette perspektiv. Desuden vil du og din baby opleve en betydeligt større nærhed under selve fotograferingen, hvilket jo er rigtig hyggeligt.

Undervurder ikke det enkle

Du har selvfølgelig set billeder af små babyer i udklædning og omgivet af alle mulige slags rekvisitter. Babyer udklædte som bikere, siddende på en mini-Harley eller lignende. Er din baby okay med dette, så er der naturligvis intet som forhindrer at du tager sådanne billeder, men de fleste babyer plejer at være mindre begejstrede for denne type af aktivitet. Sats i stedet på billeder i et miljø, som barnet faktisk synes er hyggeligt og føler sig tryg i. Måske liggende på et blødt tæppe og nysgerrigt udforsker en rangle. Det behøver ikke være mere specielt end dette for at du kan få fantastiske billeder af dit lille mirakel.

Tænk også på sikkerheden. Babyer har ikke udviklet deres kropskontrol og kan når som helst vælte eller bestemme sig for at rulle fra ryg til mave for første gang. Du ved aldrig hvornår det sker, så sørg altid for at være forberedt ved at have f.eks. bløde puder omkring barnet, så barnet ikke risikerer at komme til skade.

Giv plads til detaljerne

Hvad er sødere end tæerne på en baby? Eller de små negle, eller den lille næse? Læg mærke til dette og få flotte detaljebilleder. Alle dine billeder behøver ikke vise hele babyens ansigt. Det kan derimod være rigtig fint at tage nærbillede af bare babyens lille øre eller den runde, buttede arm.