Alt om passepartouter

I dag er det meget populært at anvende passepartouter til sine indrammede billeder. Det er måske ikke så mærkeligt, eftersom der er så mange fordele ved det.

Kvadratisk sort passepartout

Den største fordel er, at dine indrammede billeder får en professionel og elegant følelse sammenlignet med bare at sætte billedet i en almindelig fotoramme. Desuden beskytter et passepartout dit billede mod at fæstnes til glasset.

Hvad er et passepartout?
Et passepartout er et stykke karton, som anvendes i kombination med en fotoramme for at give dit motiv en lækker indramning. Passepartoutet løfter det velkendte lille ekstra frem i dit billede og beskytter det samtidigt mod aldring, eftersom billedet ikke kommer i direkte kontakt med glasset. Det er vigtigt, at du anvender en phneutral passepartout for at undgå unødvendige skader på billedet eller kunstværket.

CollagepassepartoutOval passepartou

Hvornår passer et passepartout?
Egentlig burde man stille dette spørgsmål: Hvornår passer et passepartout ikke? Et passepartout passer nemlig aldeles udmærket til alle tilfælde, hvor du vil skabe fokus på dit billede. Passepartoutet løfter jo som sagt billedet frem og får det til at blive set endnu bedre. Det bidrager desuden til en bedre harmoni mellem ramme og billede. Har du en lignende farve på motivet og rammen, er det rigtigt flot at anvende et hvidt passepartout for virkelig at skabe fokus på billedet.

Passepartoutet kan anvendes til både ovale, firkantede og rektangulære billeder. Der findes desuden passepartouter til både enkeltbilleder og til fotokollager.

Hvilken farve på passepartoutet?
Når du begynder at lede efter et passepartout, vil du se, at de fås i masser af forskellige farver. Hos os finder du alt fra klassiske hvide og sorte passepartouter til herlige moderne alternativer i farver som rød, blå, grøn, gul og rosa.

Läcker rosa passepartå

Vi anbefaler, at du vælger en farve, som passer ind med både billede, ramme og resten af din indretning. Hvis dit hjem er primært i stilrene farver som hvid, sort og gråt, passer hvide, sorte og sølvfarvede passepartouter perfekt. Har du et mere farverigt hjem, kan et farverigt passepartout passe godt, specielt til børneværelset, hvor man gerne skaber en god stemning med dejlige farver.

Et hvidt passepartout kan også passe godt i en farverig indretning, da det afbryder på en lækker måde og virkelig indrammer motivet. Der findes dog ikke nogle rigtige regler angående, hvad der passer. Af og til kan et farverigt passepartout være et ekstra stænk af farve, som gør, at et lækkert billede bedre kommer til sin ret.

Sædvanligvis vælger de fleste passepartout i en hvid nuance til at løfte fotografier frem. Anvend gerne et passepartout i en farve til at indramme et diplom, et gammel brev eller lignende. Er motivet lyst, er det ganske enkelt lækrere og mere fremhævende at anvende et passepartout i farve.

Hvor stort et passepartout?
I hvilken størrelse du bør vælge dit passepartout kommer an på, hvad du selv synes er pænt. Den mest normale størrelse er en kant på fire til seks centimeter. Disse mål plejer at passe godt til alle typer af motiver og giver en god effekt. Man kan givetvis anvende passepartouter med både kortere og længere kanter end 4-6 cm. Det er i grunden en smagssag.

Gul passepartou

Blå passepartout

Har du en relativt stor ramme til et mindre foto, kan det være rigtig flot med et bredt hvidt passepartout, som automatisk retter al opmærksomhed mod billedet. Er billedet lidt for lille til rammen, kan man fylde tomrummet ud med et lækkert tyndt passepartout.

Vi laver endda passepartouter i specielle mål så du selv kan bestemme farve, ydermål og indvendige mål.