Foldegardiner

Der er mange måder at hænge gardiner op på, men intet gardin er så hjemligt og praktisk som et flot foldegardin. Foldegardiner monteres på den øverste del af vinduet, og hvis solen skinner ind lavt, kan gardinerne rulles ned. Et foldegardin har med andre ord mange flere funktioner end bare at være dekorativ. Et trendy foldegardin passer allerbedst i dit køkkenvindue eller hvis du har tredelte vinduer.

Farve
Materiale
Størrelse
Vis flere filtre
  Filtre
  X

  Filtrere

  • Farve
  • Materiale
  • Størrelse
  • Pris
  Visning 2 produkter
  Visning 2 produkter

  FOLDEGARDIN - ET ALSIGTIGT OG FLOT GARDIN

  Når vi taler om forskellige gardiner, er det nemt at glemme foldegardinet. Det er ærgerligt, for foldegardinet er en rigtig flot gardintype, der samtidig er meget alsidig og opfylder flere funktioner.

  Foldegardiner, eller roll-up-gardiner, er et godt alternativ blandt forskellige typer af gardiner, hvis du ønsker et gardin, som du nemt kan justere længden på. Med et foldegardin kan du vælge at få et uforstyrret lysindfald eller afskærme for lidt af lyset ved at folde det ned. Et foldegardin bliver ofte placeret i den øvre halvdel af ?vinduet og er lige og elastisk i stoffet. Et foldegardin kan minde lidt om et rullegardin rent udseendemæssigt, men er ofte fremstillet af et tyndere og mere gennemsigtigt stof, der ikke er så tykt som det, der anvendes til rullegardiner. Eftersom et foldegardin kan justeres i længden, kan der være lidt overskydende stof forneden. Dette er ofte rullet op i den nederste kant, og på nogle foldegardiner holdes det på plads med søde, små sløjfer. Et foldegardin er et godt supplement til andre gardiner, da det kan fungere som en kontrast. Hvis du har gardinlængder i alle hjemmets rum, kan det være rart at bryde af med et foldegardin for at få en kontrast og lidt variation.

  FOLDEGARDINER ER PERFEKTE I KØKKENVINDUET

  Et foldegardin fylder heller ikke meget og er derfor perfekt i et vindue, der ikke har så meget plads omkring sig, eksempelvis i et køkkenvindue over et køkkenbord. Et foldegardin er et klassisk valg i køkkenet, men det betyder ikke, at det ikke passer ind i andre rum. Foldegardiner kan passe perfekt, hvis du f.eks. har meget nips i vindueskarmen i stuen og ikke ønsker et gardin, der hænger ned på siderne, eller på børneværelset, hvis du vil have ekstra plads til legetøj på gulvet . At foldegardiner passer så godt i køkkenet hænger måske sammen med, at vi gerne vil kunne lufte ud i køkkenet - og det skal gerne være nemt. Selvom duften af ?mad fra køkkenet kan være skøn, er der også situationer, hvor det er mindre værdsat. Der kan være meget mados; nogle gange brænder vi måske maden på, og der dannes hurtigt røg, eller måske vi vil bare gerne lufte ud efter madlavningen. Ved sådanne lejligheder er det rart med et foldegardin, der ikke dækker vinduet for meget, så vi nemt kan åbne og lukke frisk luft ind.

  VÆLG DET RIGTIGE FOLDEGARDIN

  Foldegardiner egner sig til mange forskellige vinduer, og især egner de sig godt til brede vinduer, der ikke er så aflange, for eksempel et tredelt vindue. Når du skal vælge dit foldegardin, er det vigtigt, at du først tjekker, hvilken størrelse dit vindue har, så du ved, hvilken størrelse du skal bruge. Det er vigtigt at vælge et gardin, der måler lidt mindre end vinduets størrelse, og som kan passe inde i vinduet. Et foldegardin i den rigtige størrelse skaber bedre proportioner, hvilket resulterer i en finere helhed. Der findes flere forskellige foldegardiner i forskellige mål, så du nemt kan finde et, der passer perfekt til dit vindue derhjemme. I vores sortiment finder du eksempelvis foldegardiner i størrelse 160x90 cm og mindre foldegardiner i 100x90 cm, men der er mange forskellige størrelser.

  Når du vælger et foldegardin, kan du vælge mellem forskellige materialer og farver, alt efter hvilken stemning du ønsker ved dit vindue. Hvis du ønsker, at dit vindue skal blive et blikfang, kan du vælge et roll-up-gardin med farve eller et, der er mønstret. Måske vil du have andre ting til at være fokus. Her kan du med fordel vælge et foldegardin, der er mere neutralt i sit design. Når det kommer til farvevalget, er det også vigtigt at tænke over, hvordan du ønsker, at dit foldegardin skal fungere. Et mørkt foldegardin kan være en smule mørklæggende, fordi dagslyset kan have sværere ved at trænge gennem mørkt stof, mens et lyst foldegardin lader et blødere lys trænge igennem.

  Forskellige længder kan også påvirke lysindfaldet, men noget, der er skønt ved et foldegardin er, at de er forholdsvis nemme at tilpasse, og du kan nemt justere længden på gardinet og gøre det enten kortere eller længere. Hvis du for eksempel har dit køkkenvindue over bordet, hvor du laver mad, kan du folde gardinet ned, når solen står lavt på himlen, for at undgå blænding, og om aftenen, når du måske vil lade det orange lys fra solnedgangen skinne ind, kan du folde det op på ny. En stor fordel ved foldegardiner er, at du nemt kan justere længden. Vælg et foldegardin, der vil fremhæve dit vindue og gøre det til en stilfuld detalje i dit hjem.

  FOLDEGARDINER ER GODE TIL MANGE TING

  Selvom et foldegardin ikke rigtig mørklægger rummet, kan det forhindre, at det stærke sollys blænder dig. Et foldegardin mørklægger således ikke hele rummet, men lader ofte, alt efter hvor tykt det er, et blødt lys skinne igennem stoffet. Det kan være et godt valg, når du ikke vil have det mørkt i hele rummet, men gerne vil kunne se et afsnit af din yndlingsserie, uden at blive blændet af solen eller forstyrret af lyset, der reflekteres i TV'et. Af og til er det jo sådan, at man gerne vil væk fra det meget stærke sollys, men ikke vil mørklægge hele rummet, og her er et foldegardin super praktisk!

  En anden ting, der er godt ved et foldegardin, er, at det også giver en smule privatliv. Uanset om du bor i lejlighed eller hus, kan det være rart med en smule afskærmning. Måske bor du i et område med mange naboer, eller måske har du en lejlighed i stueetagen eller vinduer fra et andet hus over for dine egne? Så kan det være rart med lidt privatliv. Har du et badeværelsesvindue, der ikke er med frostet glas, kan det også være perfekt med et foldegardin, da det dækker det meste af vinduet, men også nemt kan foldes op.