Hvor stort er et diplom - og hvilken ramme skal jeg vælge

Har du fået et diplom? Tillykke! Det er altid noget at være stolt af og noget som absolut hører hjemme på væggen i dit hjem eller på dit kontor. En fin og passende ramme er perfekt dertil - men hvor stort er et diplom egentlig og hvilken ramme skal man vælge?

Fremhæv dine bedrifter! At indramme sit diplom, bevis eller certifikat er en udmærket idé. Dels fordi det er noget særligt at vise det frem og dels fordi det er en god måde at beskytte dit diplom på. Desuden slipper du for desperat at lede efter det i flyttekasser, hvis du skal bruge det.

Diplom i A4-størrelse

Den mest almindelige størrelse på diplomer er 21x29,7 cm, dvs. et A4-ark. Det skyldes at det er den allermest almindelige udskriftsstørrelse. For at finde en passende ramme til dit diplom i formatet A4, er det bare at søge efter rammer, hvor den størrelse opgives. Størrelsen på rammen oplyser nemlig hvilke mål et passende motiv bør have - ikke selve målene som rammen har med listerne inkluderet.

Sort ramme til A4, guldramme til A4, træramme til A4

Diplom i A3-størrelse

Diplomer kan også forekomme i størrelsen 29,7x42 cm, dvs. A3 – dobbelt så stort som et A4-ark. Når du skal finde en ramme til et diplom i A3-størrelse gælder samme princip: gå efter størrelsen som opgives på rammen, den skal passe størrelsen på dit diplom.

Diplom i A5-størrelse

Det er ikke så almindeligt, men et diplom kan også have formatet A5, dvs. 15x21 cm – som et halvt A4-ark. Rammer som passer til diplom i A5-størrelse finder du her.

Passepartout til diplomer

Hvis du vil skabe en luftig og lidt mere luksuriøs indramning til dit diplom, kan du komplettere med en passepartout. Da vælger du først en passepartout som passer størrelsen på dit diplom, og afhængigt af passepartoutens bredde vælger du derefter ramme. En almindelig rammestørrelse for A4-motiver med passepartout er 30x40 cm.

Hvordan skal rammen se ud?

Så, nu har vi gennemgået hvordan du skal tænke omkring rammestørrelsen til dit diplom – nu til det sjove: design! Der findes diplomrammer i alle mulige materialer, farver og stile. En del vælger en tynd og stilren ramme for at diplomet kommer i fokus – andre vælger en rigtig eksklusiv og flot ramme for virkelig at fremhæve sin bedrift. Her finder du hele vores sortiment af rammer til diplomer i størrelse A4 og A3!

Sort ramme til diplom (A4) – guldramme til diplom (A4)